translator of turkish. phd student in cultural anthropology.

writing

"Het co-voorzitterschap is een fundamenteel onderdeel van hoe wij aan politiek doen"

An interview with Sebahat Tuncel, Co-written with Sarah Wagemans and Peter Terryn (in Dutch)

"Ik kan enkel spreken uit naam van de Koerdische vrouwen. Op het Congres voor de Vrijheid van Vrouwen is dat eigenlijk de enige manier waarop we werken en de vrouwen die actief zijn binnen de Vrouwenbeweging doen dat op verschillende niveaus. Sommigen zijn parlementslid, sommigen zijn werkzaam in de lokale besturen, voor burgerorganisaties of NGO’s, maar ik denk dat het heel erg belangrijk is dat vrouwen over hun eigen tijd en ruimte beschikken om te kunnen werken en samen te kunnen komen binnen hun eigen platform, dus mijn suggestie is dat als jullie met een hoop vrouwen een groep aan het vormen zijn, dat jullie dan contact zoeken met vrouwen van andere groeperingen binnen de samenleving en het is belangrijk dat ze hun eigen specifieke mechanisme hanteren waarmee ze hun politieke doeleinden kunnen bepalen. Een van de dingen waarin de Koerdische Vrouwenbeweging succesvol is geweest, is het principe dat vrouwen zichzelf moeten redden, dat ze uit het patriarchale systeem moeten stappen en hun eigen ruimte moeten creëren waarin ze politieke nieuwe ideeën kunnen genereren, waar ze politieke discussies kunnen houden en dat is wat tot nu toe bepalend is geweest voor de Beweging."

READ MORE AT DE WERELD MORGEN

Nicholas Glastonbury